Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Dakota Jenkins

Lorem ipsum dolor sit amet enim. Etiam ullamcorper. Suspendisse a pellentesque dui, non felis. Maecenas malesuada elit.

Το πρόγραμμά μας

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Α. ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 1. 1.Η καταπολέμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής θα συσταθεί «Μέτωπο Αγώνα» από ειδικούς εμπειρογνώμονες – εθελοντές που θα επιχειρήσουν μέσα από νόμιμα μέσα την καταγγελία της συμφωνίας σε όλα τα διεθνή φόρα.
 2. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας δεν πρόκειται ποτέ να υποδεχθεί και να προσφωνήσει επίσημο από την γειτονική χώρα με την ονομασία που της χάρισε η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 1. Όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού θα δηλώσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και θα είναι υποχρεωμένοι να δικαιολογούν κάθε τυχόν αύξηση των περιουσιακών στοιχείων τους.
 2. Συνδρομή ορκωτών λογιστών για τον εξονυχιστικό έλεγχο όλων των οικονομικών της νυν δημοτικής αρχής, χωρίς τιμωρητική διάθεση, αλλά για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης. Πρέπει να γνωρίζουμε που πατάμε ώστε να υλοποιήσουμε δεσμεύσεις και να προγραμματίσουμε στόχους.

Γ.  24ΩΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΔΗΜΟ

Η πενταψήφια γραμμή στην αντιδημαρχία καθαριότητας, η «15192» θα μετονομαστεί σε «Γραμμή Επικοινωνίας» του Δημότη.

Τόσο ο δημότης όσο και ο δήμος συνολικά δεν θα μείνουν ποτέ ξανά ανυπεράσπιστοι, όπως για παράδειγμα σε θέματα ακραίων καιρικών φαινομένων, ή για να μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν για πιθανά καθημερινά προβλήματα που εντοπίζουν και αφορούν τον δήμο ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση.  

Δ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ – ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΟΑΣΘ) – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

 1. Η δημιουργία 20.000 νέων μόνιμων θέσεων στάθμευσης. Είναι ένας πραγματοποιήσιμος στόχος ο οποίος θα δώσει ζωή στην πόλη μας μειώνοντας πολύ σημαντικά την ταλαιπωρία των οδηγών και το συνεχές μποτιλιάρισμα.
 2. Αγορά ακινήτων και απαλλοτρίωση αδήλωτων στην πολεοδομία και εφορία ακινήτων, κενών οικοπέδων και ετοιμόρροπων κτιρίων για την μετατροπή τους σε χώρους στάθμευσης. Τα έργα θα γίνουν με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 3. Σύμπραξη με όμορους δήμους για την δημιουργία περιφερειακών παρκινγκ με πρόβλεψη δωρεάν μεταφοράς των επιβατών προς το κέντρο της πόλεως.
 4. Ανάπλαση γηπέδου «Γαλαξία» και κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ.
 5. Σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο περιορίζουμε την χορήγηση αδειών ανέγερσης νέων κτιρίων για κατοίκηση ή επαγγελματική χρήση εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αν δεν προβλέπεται η δημιουργία λειτουργικών θέσεων στάθμευσης αναλόγως της χρήσης του κτιρίου, εντός του οικοπέδου ή του κτιριακού συγκροτήματος.
 6. Διαρκής συνεργασία με την διοίκηση του   ΟΑΣΘ και άσκηση πιέσεων όπου απαιτείται έτσι ώστε να συμβάλλουμε στο ποσοστό που μας αναλογεί στον εκσυγχρονισμό του στόλου και των σημείων στάσης και στάθμευσης των λεωφορείων, κάτι που θα συμβάλει τα μέγιστα στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους χιλιάδες δημότες.
 7. Απαγόρευση φορτοεκφορτώσεων μετά τις 8.30 το πρωί και έως μια ώρα μετά το κλείσιμο της αγοράς του κέντρου της πόλης.
 8. Αποκομιδή σκουπιδιών σε ώρες που είναι κλειστή η κεντρική αγορά της πόλης.
 9. Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων ΙΧ.
 10. Ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας θα αποκτήσει τον ρόλο που της αρμόζει για την αστυνόμευση και παράλληλα ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα σε ότι αφορά την σχέση της με τον πολίτη
 11. Επανεξέταση του μέτρου της ηλεκτρονικής στάθμευσης στο πολυπληθές 5ο δημοτικό διαμέρισμα ως προς την αναλογία θέσεων μονίμων κατοίκων/ επισκεπτών.
 12. Επανεξέταση του μέτρου «πασαλάκια». Θα μείνουν όπου πραγματικά χρειάζονται.
 13. ΤΑΞΙ. Δημιουργία χώρων για την στάθμευση και αναμονή των ταξί ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στην συγκοινωνία αλλά να αποτελέσουν μέρος της λύσης του συγκοινωνιακού προβλήματος.
 14. Διαρκής συνεργασία και συντονισμός με το κέντρο επιχειρήσεων της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου που θα λειτουργεί στον Δήμο σε 24ωρη βάση.
 15. Το πρόγραμμα δημιουργίας ασφαλών και σύγχρονων ποδηλατοδρόμων μπαίνει σε προτεραιότητα και σε παράλληλο σχεδιασμό και υλοποίηση σε συνάρτηση με την δημιουργία χώρων στάθμευσης.
 16. Αξιοποίηση και αστική ανάπλαση του Παλιού Συνεργείου του ΟΔΗΧ στο Ντεπώ.
 17. Απόλυτη στήριξη των προτάσεων και των δράσεων της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης που σαν στόχο θέτουν την δημιουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας ως αστική λειτουργία και τουριστικό προϊόν στην πόλη με 16 στάσεις που θα αρχίσουν από την Κατερίνη και θα τελειώνουν στα Μουδανιά.

Ε. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣTO ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η Θεσσαλονίκη θα ξαναγίνει μια καθαρή και φωτεινή πόλη. Την καθαριότητα της θα την αναλάβουν οι εργαζόμενοι της στον Δήμο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα επιβλέπει το έργο τους σε καθημερινή βάση.

 1. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με στόχο, την μείωση του όγκου των απορριμμάτων για ένα καλύτερο περιβάλλον, με εξοικονόμηση πόρων και δημιουργία θέσεων εργασίας.
 2. Θα επιδιώξουμε συνεργασία με το σύνολο των δήμων του νομού ώστε, να προχωρήσουμε οργανωμένα σε συστηματική συνεργατική ανακύκλωση με τις κατάλληλες επενδύσεις θέτοντας και πετυχαίνοντας υψηλούς στόχους ανακύκλωσης. Ανακύκλωση που θα μας επιτρέψει να περιορίσουμε τον όγκο των απορριμμάτων, με στόχο να φθάσουμε ως το τέλος της θητείας μας να ανακυκλώνονται τουλάχιστον το 40% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων με ανταποδοτική αναλογική μείωση των τελών των δημοτών που γίνονται κομμάτι αυτής της πρακτικής.
 3. Δημιουργία πράσινων σημείων (green spots) για την περισυλλογή ανακυκλώσιμων αποβλήτων και υλικών
 4. Δημιουργία σώματος «Ράμπο Περιβάλλοντος» από τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας για την ορθή διαχείριση και επίβλεψη όλων των παραμέτρων που θα αφορούν την περιβαλλοντική αναβάθμιση του δήμου.
 5. Θα ενισχυθεί, όπου χρειάζεται, η υλικοτεχνική υποδομή της αντιδημαρχίας καθαριότητας και πρασίνου (απορριμματοφόρα, σάρωθρα, κάδοι πράσινοι και μπλέ) μέχρι να φτάσουμε στο σημείο του πλήρους εκσυγχρονισμού της (υπογειοποίηση κάδων, αύξηση ανακύκλωσης κλπ).
 6. Θα λουστούν με φώς και τα πιο απομακρυσμένα σημεία του δήμου με λάμπες οικονομίας (LED), οι οποίες θα αλλάξουν σταδιακά τις ήδη υπάρχουσες συμβατικές.
 7. Καθαρισμός Πινάκων Οδικής Κυκλοφορίες και Φωτεινών Σηματοδοτών, οι οποίοι πυκνά συχνά προκαλούν προβλήματα στους οδηγούς λόγω κάλυψης από φυλλωσιές και κλαδιά δέντρων.
 8. Εύρεση και ένταξη πλωτού σκάφους στο επιχειρησιακό δυναμικό ΠΚΜ και ΟΛΘ για τον συχνό καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της ζώνης.

ΣΤ. “ΠΡΑΣΙΝΗ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

1.Προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου που ονομάζεται περιαστικό δάσος «ΣΕΙΧ ΣΟΥ».

α. Βελτίωση των ζωνών πυρασφάλειας, σωστή διαχείριση και βελτίωση της υγείας και ζωτικότητας του δάσους.

β. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, ειδικούς επιστήμονες και το πανεπιστήμιο, δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών, χώρων αναψυχής και δραστηριοτήτων εντός του δάσους.

γ. Προστασία του δάσους με εθελοντικές ομάδες και χρήση μέσων τελευταίας τεχνολογίας.

δ. Ανάπτυξη ήπιων οικονομικών δραστηριοτήτων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ώστε τα έσοδα από αυτές να επανεπενδύονται για την βελτίωση του δάσους.

 1. Δημιουργία χώρων πρασίνου σε χώρους που πιθανόν παραμένουν ακόμη ανεκμετάλλευτοι.
 2. Συνεργασία με το πανεπιστήμιο και την συμμετοχή του δήμου, για την δημιουργία «πράσινων» ταρατσών με τρόπο που θα προσφέρουν καλύτερη κυκλοφορία του αέρα, την βελτίωση της ποιότητας του και του μικροκλίματος της κάθε γειτονιάς.
 3. Καθαρισμός και μερική ανάπλαση της παραλίας μετά το μέγαρο Μουσικής.
 4. Εξοικονόμηση χρημάτων και βελτίωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος με ενεργειακές αναβαθμίσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια και τις δομές ηλεκτροφωτισμού
 5. Φωταγώγηση και σημαιοστολισμός της πόλης, κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τις Εθνικές εορτές.
 6. Εγκατάσταση φωτοβολταικών πάνελ σε σχολεία και δημοτικά κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας.
 7. Επέκταση και δεντροφύτευση των Κοιμητηρίων της Αναστάσεως του Κυρίου
 8. Αξιοποίηση 500 στρεμμάτων δημοτικής περιουσίας στην περιοχή των Λουτρών της Θέρμης.

Ζ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

 1. Δημιουργία ομάδας υποστήριξης κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media) για μεγαλύτερη άνεση επικοινωνίας του δημότη με τον δήμο
 2. Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από «έξυπνα σημεία» σε πλατείες και κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Εκεί ο δημότης ή ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαμβάνει την δωρεάν πλοήγηση του στο διαδίκτυο φορτίζοντας το κινητό, την ταμπλέτα και τον φορητό υπολογιστή του μέσω συσκευών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
 3. Ενίσχυση της «Δια βίου μάθησης» με νέους κύκλους μαθημάτων Ελληνικών και ξένων γλωσσών που μπορούν να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά από το σπίτι
 4. Συντονισμός δράσεων πολιτισμού και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μαθητών ώστε οι μαθητές αλλά και οι πολίτες να μάθουν την ιστορία του Έθνους και ειδικότερα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Β. Ηπείρου, όχι ως μάθημα αλλά με βιωματικό τρόπο, εκτός των σχολικών μονάδων με επισκέψεις σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους επιδοτούμενους ως προς το κόστος από τον Δήμο, φορείς πολιτισμού της πόλης και πολιτιστικούς συλλόγους και πατριωτικά σωματεία.
 5. Συνεργασία με την πρυτανεία του ΑΠΘ για την εξεύρεση χώρου κατασκευής νέας φοιτητικής εστίας.

Η. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

 1. Επιχείρηση ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων.
 2. Ανάδειξη και προώθηση της βυζαντινής ιστορίας της πόλης και παράλληλα της Ελληνορθόδοξης παράδοσης δημιουργώντας σύνδεση μεταξύ των μνημείων και των ορθοδόξων εκκλησιών της βυζαντινής περιόδου, κυρίως της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.
 3. Συνεργασία με τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να επιδιώξουμε τουριστική ενοποίηση του πλούσιου αρχαιολογικού υλικού, μνημείων και πόλεων μέχρι και την νεότερη ιστορία της Μακεδονίας, του Μακεδονικού αγώνα, των βαλκανικών πολέμων και μέχρι την απελευθέρωση της πόλης στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.
 4. Τουριστική διασύνδεση των μουσείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της κεντρικής Μακεδονίας για συνδυασμένες επισκέψεις με κοινό εισιτήριο και ανάλογα τουριστικά δρομολόγια.
 5. Ενίσχυση των ιδιωτικών προσπαθειών δημιουργίας αντίστοιχων χώρων πολιτισμού και μουσείων για την ανάδειξη των ηθών και εθίμων, ενδυμασίας, τοπικών χορών και εξειδικευμένων τεχνητών ως μέρος της κουλτούρας των ντόπιων Ελλήνων καθώς και των Ελληνικών πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν στην αγκαλιά της φιλόξενης Μακεδονίας όταν εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους ρίζες στην Ιωνία, τον Πόντο, την Θράκη και άλλες περιοχές.
 6. Συμμετοχή δήμου σε μεγάλες κλαδικές εκθέσεις του τουρισμού για την προβολή και την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως σημαίνοντος τουριστικού προϊόντος.
 7. Προβολή τοπικής κουζίνας και οινοποιητικών παραγωγών του Δήμου και της ευρύτερης κεντρικής Μακεδονίας σε μεγάλες εκθέσεις με στόχο την ένταξη τους σε ολοκληρωμένα προγράμματα τουριστικής αξιοποίησης.
 8. Συνεργασία με ξένα τουριστικά γραφεία για προσέλκυση και ελλιμενισμό ξένων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
 9. Δημιουργία μνημείων και τοποθέτηση προτομών ηρώων με σκοπό την υπενθύμιση της ιστορίας και των αγώνων του Έθνους.
 10. Τοποθέτηση πινακίδων με αναγραφή της ιστορικότητας των ονομασιών των δρόμων στην Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα.
 11. Ανάπλαση των γειτονιών της Άνω Πόλης και τουριστική αξιοποίηση των Κάστρων της Πόλης .
 12. Προστασία, συστηματικός καθαρισμός και περιποίηση των μνημείων της πόλης
 13. Πολιτιστικές δράσεις σε κάθε γειτονιά
 14. Επανασυγκρότηση δημοτικής ορχήστρας του δήμου

Θ. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στενή συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας με την ελληνική αστυνομία και τις φορολογικές αρχές για να μπει ένα οριστικό τέλος στις ατελείωτες εικόνες με τα προϊόντα απομίμησης έξω από τα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης και στις λαϊκές αγορές.

Ι. ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που εδράζονται στον δήμο μας καθώς και τους υποψήφιους επενδυτές με την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για το τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Θέλουμε να καταστήσουμε την πόλη μας πόλο έλξης επιχειρήσεων. Γι’ αυτό τον λόγο θα είμαστε σε διαρκή επαφή και στενή συνεργασία με όλα τα επιμελητήρια της πόλης.

Κ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 1. Το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν θα μετατραπεί σε πλατεία Ομόνοιας. Καθολική άρνηση υποδοχής νέων παράτυπων μεταναστών. ΌΧΙ στην εγκατάσταση νέων hot spot στον νομό Θεσσαλονίκης.
 2. Στήριξη ανέργων και ευπαθών ομάδων.
 3. Στήριξη και  φιλοξενία επαιτών σε μακροχρόνιες δομές φιλοξενίας με στόχο την σίτιση, την ιατρική περίθαλψη και την επανένταξη τους στην κοινωνία.
 4. Βελτίωση και στήριξη υπαρχόντων δομών βρεφονηπιακών σταθμών με σαφή στόχο την δημιουργία και άλλων σταθμών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα
 5. Κατασκευή παιδικών χαρών για ΑΜΕΑ σ΄ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης
 6. Συντήρηση και δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας καθώς και αύξηση των θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ
 7. Μια παιδική χαρά σε κάθε χώρου πρασίνου που το επιτρέπει ο χωροταξικός σχεδιασμός.
 8. Κατασκευή δημοτικού γηροκομείου για τυφλούς και ΑΜΕΑ
 9. Προληπτικός ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος σε όλα τα παιδιά των σχολείων του δήμου
 10. Στήριξη της ήδη υπάρχουσας δημοτικής τράπεζας αίματος με καμπάνιες και οργάνωση τακτικών αιμοληψιών όλο τον χρόνο
 11. Στήριξη και ενίσχυση δομών και αναγκών σε υλικό και έμψυχο δυναμικό των κοινωνικών ιατρείων (πχ. Φυσιοθεραπευτές)
 12. Συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος του ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
 13. Ενίσχυση και στήριξη εθελοντικών ομάδων.
 14. Ανάληψη πληρωμής εξόδιων ακολουθιών απόρων δημοτών
 15. Νέα προγράμματα άθλησης για όλες τις ηλικίες στα δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια
 16. Ανοιχτά γυμναστήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους
 17. Θέσπιση και διοργάνωση ετήσιων αθλητικών τουρνουά με τον τίτλο: «ALEXANDER’ S THE GREAT TROPHY».
 18. Συνεργασία με αθλητικά σωματεία και συλλόγους για την από κοινού κατάρτιση προγραμμάτων προσέλκυσης νέων αγοριών και κοριτσιών σε αθλητικές δραστηριότητες

ΙΙ. ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΤΟΞΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ

 1. Ενίσχυση και στήριξη των υπαρχουσών δομών για την πρόληψη και την θεραπεία εξαρτημένων ατόμων
 2. Στοχευμένες δράσεις για την κοινωνική επανένταξη εξαρτημένων ατόμων και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών τους με εξειδικευμένους επιστήμονες.

ΣΤΟΧΟΙ:

Α. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Επέκταση της παλιάς παραλίας από το ύψος του προβλήτα 1 του λιμανιού μέχρι και τον Λευκό Πύργο σε πλάτος 150  μέτρων και μήκους περίπου  1.100 μέτρων με κατασκευή υπόγειου παρκινγκ χωρητικότητας περισσοτέρων από 2.000 θέσεων. Το υπόγειο πάρκινγκ και η επέκταση της παραλίας θα δώσουν επιπλέον ζωτικό χώρο στην πόλη έκτασης  160.000τμ. Το έργο θα γίνει με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η επέκταση της παραλίας όπως αναμένεται θα δώσει χώρους αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης

Β. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ  - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πιστεύουμε ως δημοτική αρχή ότι το νερό ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό δεν πρέπει να μεταφερθεί σε ιδιώτες. Οπότε η προσπάθεια μας θα είναι η ΕΥΑΘ να έρθει στην διαχείριση του Δήμου ή των Δήμων που θα ενδιαφερθούν, ώστε το νερό να παραμείνει κοινωνικό αγαθό και όχι είδος για κερδοσκοπία και εκμετάλλευση.  Η βιωσιμότητα του υπάρχοντος δικτύου, οι αντοχές του καθώς και η ποιότητα του νερού  θα πρέπει να τοποθετηθούν στο τραπέζι ως θέμα υψίστης σημασίας μεταξύ όλων των Δήμων και των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα

Γ. ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ  ΣΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥΣ

α. Η δημιουργία Βοτανικού κήπου δίπλα στο αστικό περιβάλλον θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αναβάθμισή της.  Ένας χώρος εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας και περιβαλλοντολογικών δράσεων.

Ο βοτανικός κήπος μπορεί να είναι επισκέψιμος από σχολεία και  φοιτητές για εκπαιδευτική ενημέρωση, δράσεις επαφή με την φύση της Μακεδονίας και όχι μόνο. Παράλληλα ως προβαλλόμενο τουριστικό αξιοθέατο θα προφέρει χώρους για κοινωνικές εκδηλώσεις, για ημερίδες σχετικές με την φύση και το περιβάλλον, έτσι ώστε να είναι οικονομικά αυτοσυντηρούμενος.

β. Το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς τα χρόνια της κρίσης έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τα ζώα και τους πολίτες.

Σε τμήμα των Λαχανόκηπων με επικεφαλής τον δήμο και την βοήθεια του Πανεπιστημίου, εθελοντών ζωόφιλων και φιλοζωικών οργανώσεων, την συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών για τον εξοπλισμό του χώρου και την παροχή τροφής θα προβούμε στην κατασκευή ενός υποδειγματικού κυνοκομείου.  Το κυνοκομείο θα βοηθήσει ώστε  όλα τα αδέσποτα του δήμου μας να βρίσκουν ένα καταφύγιο και θαλπωρή, μέχρι να φιλοξενηθούν από νέες οικογένειες.

Παράλληλα εντός του χώρου του κυνοκομείου θα δημιουργηθεί ένα κτηνιατρείο που θα προσφέρει τουλάχιστον την στοιχειώδη περίθαλψη στα αδέσποτα ζώα.

Δ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ

Κινητοποίηση εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών για την μελέτη και την κατασκευή μαρίνας φιλοξενίας τουριστικών σκαφών.

Ε. ΠΛΩΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Θα επιζητήσουμε την σύμπραξη με τον ΟΛΘ έτσι ώστε να αναπτυχθούν θέσεις  στάθμευσης μέσω εγκατάστασης πλωτών πάρκινγκ, των οποίων οι θέσεις θα προσδιοριστούν μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς

ΣΤ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΤΜ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ & ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Μια καινοτόμος πρόταση για την διευκόλυνση δημοτών και επιχειρήσεων με σκοπό την μείωση της γραφειοκρατίας και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των δημοτών και την ταυτόχρονη δημιουργία βάσης δεδομένων για τον καλύτερο έλεγχο των εσόδων του δήμου.

Ζ.ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Σκοπός μας είναι η περαιτέρω μείωση των Δημοτικών τελών (μετά την τελευταία μείωση 5% για το 2019 – όπως και η επέκταση των ήδη υφιστάμενων προγραμμάτων για ειδικές κατηγορίες)  για την στήριξη των νοικοκυριών και των επαγγελματιών στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε εδώ και πολλά χρόνια πλέον.

Πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες (Δηλαδή, μείωση στο μισό ή και μηδενικά τέλη σε κάποιες ομάδες)

1)Πλήρης απαλλαγή

α)για τους δικαιούχους Στεγαστικής Συνδρομής Ενοικίου από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας

β)για ανασφάλιστα ηλικιωμένα άτομα (άνω των 65 ετών) που στερούνται ιδιόκτητης στέγης

γ)καθώς, και για άτομα που δεν έχουν εισόδημα από μισθωτή εργασία ή επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν ακίνητη περιουσία.

δ)για όλους τους νεφροπαθείς με μόνιμη κατοικία στον δήμο Θεσσαλονίκης.

2)μείωση τελών κατά 50% για κατοικίες όπου διαμένουν μόνιμα,

α)πολύτεκνοι με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα

β)άτομα με αναπηρία και χαμηλό, επίσης, ετήσιο οικογενειακό επίδομα

γ)άτομα - δικαιούχοι του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)

3)Απαλλαγή για ένα χρονικό διάστημα στους επαγγελματίες που θα δημιουργήσουν νέα επιχείρηση στο δήμο μας, ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς στην στήριξη των νέων επιχειρήσεων. Μέτρο που βοηθά και στην αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Θ.ΤΡΑΜ

Διαβούλευση με αρμόδιους φορείς για τον σχεδιασμό και την κατασκευή 2 γραμμών τραμ που θα ενώνουν την πόλη από τα δυτικά με αρχική αφετηρία την περιοχή της Κεντρικής Λαχαναγοράς και  πρώτο στόχο τερματισμού την  Αδριανουπόλεως για την μία γραμμή και το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την δεύτερη γραμμή.

Ι. ΕΥΡΩΠΑΙΚΆ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΕΣΠΑ)

Δίνουμε έμφαση στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών  προγραμμάτων, καθώς ως δήμος μέχρι στιγμής καταγράφεται εξαιρετικά χαμηλή έως ανύπαρκτη απορροφητικότητα. Αυτή η στρατηγική αδυναμία όταν θα μετατραπεί σε πλεονέκτημα και θα δώσει τον δήμο την δυνατότητα να έχει δωρεάν χρηματοδότησης.

Συνεργασία με αδερφοποιημένους Ευρωπαϊκούς δήμους όχι μόνο για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων σε ποικίλες κατευθύνσεις.

ΑΠΟΨΕΙΣ:

 • ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα προδοτική συμφωνία, η οποία μεσομακροπρόθεσμα θα επιδιώξει τον ακρωτηριασμό της ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από το ελληνικό κράτος. Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να κάνει εξωτερική πολιτική. Εξαιτίας όμως της ατολμίας των φορέων που πρέπει να δράσουν, θα παλέψουμε από την πλευρά μας με κάθε νόμιμο τρόπο για την ανατροπή της. Δεν δεχόμαστε καμία σύνθετη ονομασία. Εξαιτίας της εθνικής κρισιμότητας του ζητήματος δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε σε πολιτικό επίπεδο με αυτούς τους λίγους που βλέπουν «Μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα  Δεν θα υπάρχει χρόνος για άσκοπες συζητήσεις με εκπροσώπους εθνομηδενιστικών τάσεων και προτάσεων.

 • GAY PRIDE

Η σεξουαλική διαφορετικότητα είναι απολύτως σεβαστή. Δεν θα υπάρχει όμως καμία ανοχή στην πρόκληση και στην ασέβεια που πυκνά συχνά προβαίνουν κάποιοι απέναντι στα θρησκευτικά σύμβολά της Ορθοδόξου Πίστεως. Η αποκαλούμενη «Παρέλαση Υπερηφάνειας» μπορεί να συνεχιστεί με όρους και βασική προϋπόθεση, την διοργάνωση της σε κλειστό χώρο πχ στην ΔΕΘ ή στο Λιμάνι, έτσι ώστε να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα να μην επηρεάζεται από την πραγματοποίησή της η εύρυθμη κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

 • ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ

Είναι ένα πολύ λεπτό θέμα, όπου οι απόψεις μας ταυτίζονται με τις απόψεις της Εκκλησίας. Επειδή όμως η χώρα βρίσκεται υπό πίεση έλευσης εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών θα προκαλέσουμε ευρεία συζήτηση – διαβούλευση όπου θα ζητήσουμε την άποψη εμπλεκόμενων φορέων και ειδικών επιστημόνων.

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΘ

Η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι απολύτως αναγκαία. Στηρίζουμε απολύτως το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΘ. Διαφωνούμε με τα σχέδια κατεδάφισης του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, το οποίο είναι η ναυαρχίδα του συνεδριακού τουρισμού σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

Πεποίθηση μας είναι πως η διοίκηση της ΔΕΘ θα πρέπει να δει σε συνεργασία με τα επιμελητήρια της πόλης το θέμα της ενδυνάμωσης των κλαδικών εκθέσεων. Οι κλαδικές εκθέσεις διεθνούς κυρίως χαρακτήρα μπορούν να ενδυναμώσουν αποφασιστικά τα έσοδα της πόλης συνολικά και να συμβάλουν παράλληλα στην διεθνή προβολή της. 

Προτείνουμε:

Να ανοίξει η συζήτηση για την παραχώρηση των χώρων του Γ’ ΣΣ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον δήμο για την ένταξη τους στο Μητροπολιτικό Πάρκο που χρειάζεται η πόλη με την διασύνδεση του  με το πεδίο του Άρεως, ενώ παράλληλα τα διατηρητέα κτίρια του Γ’ ΣΣ και του πρώην ΓΣΝ 424 θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους στέγασης μουσείων πολιτιστικών συλλόγων και δραστηριοτήτων πολιτισμού του Δήμου, που εξαιτίας πολλών παραγόντων δεν έχουν στέγη στις μέρες μας.